Sodelovanje na pustni povorki

28.03.2020

Otroci, starši in vzgojiteljice vrtca ter osnovnošolski otroci do vključno 5. razreda Osnovne šole Duplek z učiteljicami smo se v soboto, 22. 2. 2020 pridružili pustni povorki v Sp. Dupleku. Povorki smo se priključili pri baru Namestnik in jo spremljali do trgovine Jager, nato pa smo si ogledali še ostale maske in se po končani povorki v šotoru posladkali s slastnim krofom ter zarajali v pustnem slogu.

V skrbi za naravo in čisto okolje smo zimo preganjali kot zelena, pomladna drevesa. S pomočjo športnega okoljevarstvenega društva Ohranimo naravo čisto smo namreč v jesenskem času na igriščih posadili nova drevesa, ki nam bodo nudila senco in skrbela za čist zrak. V duhu ozaveščanja o skrbi za naravo smo izbrali tudi tovrsten pustni motiv. Tej temi smo namenili pozornost tudi v času usmerjenih dejavnosti. Prebirali smo zgodbe o drevesih, listali slikanice, pogovarjali smo se o pomenu dreves in čistega naravnega okolja. Za otroke vrtca so bile po enotah organizirane pustne delavnice, kjer so si otroci skupaj s starši izdelali kostum. Delavnice so bile lepo obiskane, vzdušje je bilo prijetno in ustvarjalno.

Šoloobvezni otroci vrtca so se v ponedeljek, 24. 2. 2020 skupaj z vzgojiteljicami v maskah dreves odpravili tudi na 10. otroško pustno povorko slovenskih vrtcev na Ptuj, v organizaciji tamkajšnjega vrtca. Otroci so se tako skupaj z vzgojiteljicami v povorki sprehodili po ulicah najstarejšega slovenskega mesta. Po sprevodu jih je avtobus peljal do karnevalske dvorane, kjer se je odvijalo veselo pustno rajanje, prav tako pa tudi tokrat slastni pustni krofi niso manjkali. Po rajanju in predstavitvi nekaterih tradicionalnih pustnih mask s ptujskega območja so otroci pojedli kosilo in se z avtobusom odpeljali nazaj proti vrtcu.

Letošnji pust tako za otroke vrtca pri Osnovni šoli Duplek ni bil le norčav, pač pa tudi poučen in okoljevarstveno naravnan. Bistveno pa je, da smo se, tako ob pripravah, kakor tudi med samo povorko vsi skupaj imeli zelo lepo.

vzgojiteljica Anemari Kurnik

Preskoči na vsebino