Ravnanje v času epidemije koronavirusa v vrtcu

14.05.2020

Spoštovani starši!

Ob ponovnem odprtju vseh enot našega vrtca bomo skupaj ravnali tako, da bomo upoštevali priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje prenosa okužbe in s tem varovali zdravje vseh vključenih (otrok, staršev in zaposlenih).

Zato Vas prosimo, da v času epidemije koronavirusa upoštevate naslednje napotke:

  1. Ob vstopu v vrtec je obvezno razkuževanje rok in uporaba mask (pri otrocih, mlajših od 12 let se maska ne uporablja). Razkuževanje rok predšolskih otrok se odsvetuje.
  2. Otroka pospremite do garderobe in igralnice in imejte primerno medosebno razdaljo (1,5 – 2m). V stavbi se zadržujte čim krajši čas.
  3. Otroci naj si pred vstopom v igralnico temeljito umijejo roke.
  4. Rezervna oblačila naj otrok prinese s seboj kot običajno. Prinašanje igrač od doma ni dovoljeno, lahko pa prinesejo s sabo dudo ali »ninico«.
  5. V kolikor ste bili v stiku z obolelo osebo s COVID-19 ali ste v družini opazili znake obolenja s COVID-19, to TAKOJ sporočite na elektronski naslov [email protected]
  6. V kolikor se znaki obolenja pojavijo pri otroku tekom bivanja v vrtcu, ste dožni priti po otroka v čim krajšem možnem času po prejemu telefonskega obvestila. Otroka prevzamete v izolirni sobi.

 Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in se veselimo ponovnega srečanja z vami!

Vodstvo Vrtca pri Osnovni šoli Duplek

Preskoči na vsebino