Spletni starševski večeri na temo rabe zaslonov pri otrocih in mladostnikih

21.10.2022

Spoštovani starši.

Starši in družina so najpogosteje še zmeraj tisti, pri katerih otroci in mladostniki iščejo oporo in zaščito. Mladi si želijo biti aktivni člani digitalne družbe in prav starši so tisti, ki lahko poskrbijo za primerno vzgojo ter svoje otroke naučijo odgovorno, varno, zmerno in uravnoteženo uporabljati zaslone.

Da lahko starši otroka opremijo z informacijami glede varne, odgovorne in uravnotežene rabe interneta, je ključnega pomena, da se najprej informirajo sami. Pri Centru Šteker v oktobru in novembru v ta namen pripravljajo tako imenovane starševske večere, tematsko obarvane vsebine za starše in skrbnike, ki jih zanima tematika varne in uravnotežene rabe zaslonskih tehnologij pri otrocih in mladostnikih z namenom informiranja, izobraževanja in krepitve starševskih veščin.

Vsebine bodo objavljene na spletu v obliki kratkih intervjujev s strokovnjaki, ki delujejo na področju rabe zaslonov in spleta oziroma se pri svojem delu srečujejo z mladimi. Pogovori, ki so jih z gosti opravili strokovni delavci Centra Šteker, se dotikajo aktualnih tem, kot so uravnotežena in prekomerna raba, video igre, kakovostne vsebine za mlade in številne druge.

V oktobru sta doslej izšla dva intervjuja:

Nove intervjuje pri Centru Šteker objavljajo ob torkih in četrtkih zvečer; vsebine so na ogled na njihovi spletni strani, povezave so na voljo tudi preko Facebook strani Centra Šteker.

Več o starševskih večerih v članku na spletni strani, kjer bodo sproti na voljo tudi povezave do posameznih intervjujev.

Preskoči na vsebino