Obvestilo o omejenem delovanju vrtca

23.10.2020

Spoštovani starši,

vlada RS je zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi v četrtek, 22. 10. 2020, sprejela odločitev, da se vzgojno-izobraževalni zavodi s ponedeljkom, 26. 10. 2020, zaprejo, predvidoma za en teden.

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, oziroma delajo pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (kot npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva …), je župan občine Duplek sprejel sklep, s katerim se določi izjema od zaprtja vrtca in organizira delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

V ta namen bo odprta enota vrtca Sp. Duplek, kjer bodo otroci iz vseh enot. Enota bo delovala od 6.00 do 16.00.

Starši otrok, ki ste za naslednji teden prijavili svoje otroke, oba starša predložita potrdilo delodajalca o opravljanju dela, ki je pomembno za delovanje družbe in države, najkasneje do torka, 27. 10. 2020.

V vrtec pripeljite samo zdrave otroke, brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa …). Prav tako naj v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni COVID-19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni COVID-19.

Potrdilo, ki ga najdete s klikom na spodnji gumb, prinesite zraven prvi dan, ko pripeljete otroka v vrtec.

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Ostanite zdravi.

Đano Novak, ravnatelj

Preskoči na vsebino